Některá roční období máme neodmyslitelně spjata s jistými druhy nápojů či pokrmů. Stejně tak jako v létě mlsáme bublaniny z čerstvého ovoce a pijeme vychlazené džusy, v zimě máme chuť na něco docela jiného. V zimě se zahříváme zvenku i zevnitř hutnými voňavými nápoji, z hrnečků v rukou se musí kouřit. Může to být grog, svařené víno či horká čokoláda, atmosféra pohody je dokonalá. A je jedno, zda si pochutnáváme v pohodlí domova a pozorujeme zimní plískanici či zda stepujeme na vánočním trhu a snažíme se ohřát zkřehlé ruce o plastový kelímek. Úspěch nápoje je vždy zaručen.

Domácí příprava

Je však ještě jeden nápoj, který se čím dál více zabydluje v našich domácnostech. Je to pečený čaj. Jeho kouzlo spočívá nejen v hřejivých vlastnostech, které má stejně jako grog či svařené víno, jedinečný je také v tom, že se dá vytvořit v tisíci a jednom provedení a nikdy nebude stejný. Můžete si připravit variaci pro dospělé s rumem, můžete udělat dětskou verzi pouze z ovoce, můžete vsadit na přírodní chuť, můžete použít oblíbená koření. Experimentujte, ochutnávejte, brzy přijdete na to, jak udělat pečený čaj, který se stane Vaším nejoblíbenějším.